Historie

Toet en Bloâslust is ontstaan naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van Slagharen in 1992, het leek een aantal oud muzikanten wel leuk om in het dorp Slagharen een orkest op te richten met als doel de feestvreugde van Slagharen muzikaal op te luisteren.

Een link naar wat andere muzikanten was dan ook snel gemaakt en eind 1991 kwamen een twaalftal oud muzikanten bijeen in een zaaltje van café Ome Dries in Slagharen, het woord dweilorkest kwam al snel naar de voorgrond maar een goede naam ontbrak, tot er iemand iets had over, HIJ WEET VAN TOETEN NOG BLOÂZEN, en al snel was de naam gevonden, DWEILORKEST TOET EN BLOÂSLUST.

De samenstelling van het orkest is vrij uniek, slagwerk met blazers en accordeonisten, de sound die ze maken is er dan ook naar.

Hun motto is dan ook MUZIEK VOOR EN DOOR GEZELLIGE MENSEN.

 bovenste rij; v.l.n.r.  Koos Sportel, Henk Amsink, Ger Odink, Nico Blommendaal, Henk v.d.Wetering, Wim Hobers, Henk Schumer, Piet Jaspers
onderste rij; v.l.n.r.  Henk Germanus, Wies Hulting, Henk v.d. Weide en  Roel Hulting.

De foto hierboven is gemaakt in het voorjaar van 1992, nadat de jongens hadden besloten om door te gaan om muziek te blijven maken en andere activiteiten te bezoeken.

Op 15 juli 1992 is er dan ook een akte opgemaakt en is het sindsdien een vereniging.

Hieronder ziet U Orkest  “TOET EN BLOÂSLUST”  20 jaar later.

 bovenste rij; v.l.n.r.  Henk Germanus, Henk Ekkel, Ben Prins, Herman Berg, Roelof Schreur, Bennie Corte, Jan Huigsloot, Henk v.d. Wetering, Jan Overberg, Piet Jaspers
onderste rij; v.l.n.r.  Pieter Ekkel, Henk Schumer, Louw Rink.

Hieronder de nieuwste foto,  25 jaar Orkest “TOET EN BLOÂSLUST”

bovenste rij v.l.n,r.  Louw Rink, Henk Ekkel, Ben Prins, Herman Berg, Piet Jaspers, Bennie Corte,Bertus Belt, Jan Huigsloot, Henk Van der Wetering, Roelof Schreur en Jan Overberg.
onderste rij v.l.n.r.  Henk Schumer, Pieter Ekkel, Frank Potgieter en Piet arts.